logo
Forside> Referencer> Hovedentrepriser> Falkonergårdens Gymnasium

Falkonergårdens Gymnasium

Indretning af lærerarbejdspladser

Bygherre: Falkonergårdens Gymnasium
Hovedentreprenør: A/S Botica Entreprise
Bygherre Rådgiver: Rønnow Arkitekter A/S
Byggeår: 2018
Byggesum:  5,1 mill. excl. moms

Beskrivelse

Det 140m² forberedelsesrum på øverste etage i det gamle bogloft er en læsesal på et universitetsbibliotek værdigt - stilhed, elegance og fordybelse.

"Bogloftet" kalder både elever og lærere stadig lærerforberedelsesrummet, men mange bøger er der ikke længere på loftet. Bøgerne er langsomt, men sikkert ved at blive faset ud til fordel for digitalt undervisningsmateriel. Derfor blev der et ledigt rum til lærerforberedelse, som den nye gymnasiereform kræver.

Det var et omfattende arbejde. Al beklædning og etagedækket skulle fjernes. En ny brandtrappe med gangbro var også en del af opgaven. På de skrå vægge og på gulvene i bogloftet kom der brandimprægneret fyrretræ.

Den store udfordring var at tage hensyn til de gamle konstruktioner. Og en anden udfordring var at få de mange lister til at være fuldstændigt parallelle med hinanden, for det gamle bogloft med sine skæve former var mildt sagt ikke skabt til det.

Opgaven var ikke "kun" tømrerarbejdet i selve lærerforberedelsesrummet og gangen med depotrum ved siden af. Etagedækket måtte også udskiftes, fordi bogloftet skiftede funktion fra depot for bøger til opholdsrum for lærerne. Derfor blev der etableret fem stålbjælker i underkonstruktionen mellem bogloftet og gymnastiksalen nedenunder. Operationen krævede, at der skulle monteres stålsøjler inde i væggene til at bære stålbjælkerne, og for at beskytte gulvet i gymnastiksalen blev der etableret en midlertidig platform, mens stålbjælkerne blev monteret.

Under det imposante egetræ ude foran lærerværelset beklæder lameller af cedertræ både gangbroen fra lærerværelset og selve brandtrappen, som begge er nyopførte i samme ombæring. Lærerne på gymnasiet har ikke blot fået en flugtvej i tilfælde af brand, men også et social rum.

Lærernes nye arbejdsplads er isoleret på loftet fra resten af gymnasiet, et helle for lærerne, som er tæt på, men alligevel langt fra den travle hverdag med eleverne. Selv ikke lydene fra gymnastiksalen nedenunder trænger igennem den nye etageadskillelse, som udover brandsikring også er lyddæmpende.